Jij bent een vreemde

Op woensdagmiddag 21  en zaterdagavond 24 november 2007 speelde THIJS in de Pokkershutte in IJzevoorde: "Jij bent een vreemde!". 
Een serieus toneelspel in vier bedrijven, geschreven door Jan de Beer van Belver. 

KORTE INHOUD:
Kleine kinderen, kleine zorgen, grote kinderen, grote zorgen! Dat ervaart de moeder uit dit spel, eigenares van een aannemersbedrijf. Maartje, de oudste dochter, is tegenwoordig nukkig en onbegrijpbaar. Dries, haar enige zoon, zit in zijn wilde jaren. Alleen de jongste dochter geeft geen problemen. 
Jan, de meesterknecht, is toegewijd aan het bedrijf en het gezin. Als moeder, nu al vele jaren weduwe, in de ogen van Maartje wat te veel contact heeft met de meesterknecht, stuit dit op hevig verzet van Maartje. Voor haar is deze man een vreemde en een indringer. Door toedoen van de oudste kinderen gebeuren er erge dingen. Er gaan stormen over het gezin, die uiteindelijk louterend zullen werken en zullen leiden tot de terugkeer van de harmonie in het gezin.

Alweer vals alarm

op woensdagmiddag 9  en zaterdagavond 12 mei 2007 speelde THIJS in de Pokkershutte in IJzevoorde: "Alweer vals alarm". Een klucht in drie bedrijven, geschreven door Erik Bok. 

KORTE INHOUD:
Het huwelijk van Peter en Nellie vertoont het klassieke patroon: als Peter thuis komt van zijn werk voert hij geen klap uit in het huishouden, terwijl Nellie voortdurend loopt te boenen en te poetsen. Volgens Peter overdrijft Nellie. Hij neemt het huishouden over om Nellie te bewijzen dat het mogelijk is om het huishouden te doen en toch tijd over te houden voor leuke dingen.
Onnodig te zeggen dat Peter niets van het huishouden terecht brengt. In korte tijd verandert de keurige woning in een echte zwijnenstal. Ten einde raad vraagt Peter kraamhulp aan. Wanneer zij arriveert wil zij dolgraag de kersverse moeder zien. Daar had Peter niet aan gedacht. En dat is het begin van heel wat hectische toestanden.